Charissa's Tekeningen 

 

WERKWIJZE

De potloden die ik voor de tekeningen gebruik zijn grafietpotloden. Het is goed te gebruiken voor zowel diepe schaduwen als subtiele arceringen. Ik gebruik zowel harde als zachte potloden om tot het beste resultaat te komen. Als de tekening klaar is, fixeer ik het portret zodat het niet kan vervagen.


U levert de foto's aan 

Alle portrettekeningen die ik maak teken in na van een foto. U stuurt mij per mail (of via mijn facebookpagina) de digitale versie van de foto en eventuele referentiefoto's. Als dit niet lukt, kunt u mij ook de foto per post sturen. Deze stuur ik natuurlijk terug wanneer de tekening klaar is. Het grote voordeel van een digitale foto is dat ik gelijk kan zien of de foto geschikt is om te tekenen.

Des te beter de kwaliteit van de foto, des te meer details ik kan zien en tekenen. Hierdoor zal het eindresultaat van de tekening altijd mooier zijn.


Samengesteld portret

Wilt u meerdere personen of dieren samen getekend hebben, maar heeft u hier geen foto van? Dat is geen probleem. Ik kan een aantal foto's samenvoegen tot een geheel.Voortgang

Aan het begin van het proces maak ik een schets van de compositie. Met uw goedkeuring ga ik deze schets verder uitwerken. Hoe lang ik met een tekening bezig ben verschilt per portret. Tijdens deze periode zal ik u regelmatig foto's sturen zodat u op de hoogte kan blijven van de voortgang van de tekening.

Als de tekening helemaal af is stuur ik u een foto om het eindresultaat te laten zien. Als u helemaal tevreden bent ronden we de opdracht af. Als er nog wat aan het portret veranderd moet worden is dit ook geen probleem. Als u aangeeft wat er nog mist doe ik mijn best om het portret naar uw wensen aan te passen.


Opsturen of afhalen

Meestal stuur ik de tekening per post naar het door u opgegeven adres. De verzendkosten hiervan zijn afhankelijk van de grote van de tekening. De tekening kan ook opgehaald worden in Winschoten.